Наличие и цены в связи с курсом неактуальные, уточняйте у менеджеров
Режим работы: Пн-Пт 10:00 до 17:00 вых. Сб. и Вс.

Новости

12.07.2018
Обережно, сальмонельоз!
 

Сальмонельоз - це поширена кишкова інфекція, основним джерелом зараження якої є тварини і заражені харчові продукти.
До найважливіших джерел і резервуарів збудників сальмонельозу відносяться велика рогата худоба, свині, коні і сільськогосподарська птиця (гуси, качки, кури, індики і т.п.). Збудники сальмонельозу є різні бактерії роду сальмонела. Сальмонела дуже стійка і здатна довго зберігатися у зовнішньому середовищі, зокрема в продуктах харчування: в молоці - 20 днів, в ковбасних продуктах - 2-4 міс, в кефірі - 2 міс, в замороженому м'ясі - від півроку до року, у вершковому маслі - 120 днів. У м'ясних і молочних продуктах сальмонела здатна не тільки зберігатися, в них вона успішно розмножується, при цьому ні зовнішній вигляд, ні смак продуктів не змінюється. У цьому полягає підступність сальмонельозу.
Як передається ця кишкова бактерія?
Одним з найпоширеніших шляхів поширення сальмонели є молочні і м'ясні продукти, а також яйця хворих птахів. Ні копчення, ні соління не вбивають сальмонелу. Заморожування тільки сприяє продовженню терміну виживання цих мікроорганізмів в продуктах. Тільки термічна обробка здатна її знищити.
Навіть при відсутності ознак сальмонельозу людина стає бактеріоносієм, тобто може не хворіти, а бути джерелом зараження для інших людей. Зараження на сальмонельоз можливо практично через всі продукти харчування. Щоб виникло захворювання, повинно статися потужний зараження, а збудник сальмонельозу краще і швидше розмножується в білкових продуктах харчування. Причому частка м'ясної продукції серед усіх випадків зараження становить близько 70%. Потім йдуть молочні продукти, рибні і яєчні вироби. При тривалому зберіганні кількість збудника сальмонельозу зростає і, відповідно, ризик зараження сальмонельозом теж підвищується. Тому необхідно знати про наслідки придбання м'яса, молока, яєць та інших продуктів харчування у сумнівних продавців. У споживача продукції завжди є право вибору. Не ризикуйте своїм здоров'ям! Купуючи продукти в місцях стихійної торгівлі, ви ризикуєте захворіти.