Цены в связи с курсом неактуальные, уточняйте у менеджеров
Режим работы: Пн-Пт 10:00 до 18:00 вых. Сб. и Вс.

Новости

06.09.2018
Які продукти допоможуть впоратися з проблемами травлення?


Прийнято вважати, що стан, при якому відзначається менше 3 дефекацій на тиждень або помітна складність при відвідуванні туалету, називається запором. І хоча про це не прийнято говорити, однак запор - це досить поширена проблема.
Іноді все, що потрібно для вирішення «труднощі», - це внести кількох змін в свій раціон харчування. В цьому випадку ключовим словом є «клітковина», так як це саме те, чого в даному випадку може не вистачати. Вживання наступних 5 продуктів може допомогти «полегшити» ситуацію.

1. Вівсяна мука

Як пояснює доктор Нітін Кумар, фахівець зі зменшення маси тіла і лікар-гастроентеролог, ыснує два типи харчових волокон: нерозчинні і розчинні, і вони можуть допомогти при запорах. Вівсяна мука містять обидві, але, зокрема, є відмінним джерелом розчинної клітковини. Розчинні волокна можуть забезпечити більш легке проходження харчової грудки через кишечник, оскільки пом'якшують його. Прийнято вважати, що нерозчинне волокно грає роль в підвищенні регулярності випорожнення кишечника за рахунок збільшення кількості стільця.

2. Попкорн

В одній чашці повітряної кукурудзи міститься 31 калорія, 1 г білка, 6 г вуглеводів і 1,2 г волокна.
Для отримання більшої користі від вживання попкорна слід уникати його солодких сортів і додавання жирних начинок. Оскільки вони, як правило, містять транс-жири і штучні підсолоджувачі і, як результат, навіть невелика порція продукту може бути дуже калорійною.

3. Чорнослив

Сушені сливи або чорнослив - це, мабуть, найпопулярніша їжа для тих, хто шукає допомоги у вирішенні проблеми запору. Він не тільки багатий клітковиною, а й містить ферментуючий цукор, які можуть сприяти поліпшенню перистатики.
В ході дослідження, проведеного в 2014 р, учасникам з запором вчені наказали з'їдати близько 10 штук чорносливу (100 г) в день. Через 3 тижні частота стільця значно покращилася.

4. Боби

Вживання бобів може сприяти гарному перетравлюванню їжі, хоча спочатку вони можуть викликати такі симптоми, як здуття живота і підвищене газоутворення в кишечника. 

5. Ягоди

Вживання в їжу багатих антиоксидантами ягід, таких як малина, ожина і полуниця, може також допомогти в подоланні запору.
Ягоди можуть скласти солодке доповнення до сніданку, будь-то млинці або каша. Так як перистатика товстого кишечника найбільш активна в ранкові години, слід обов'язково включати достатню кількість клітковини в перший прийом їжі.